Sfârșit de săptămână

Uichend, cum îi zic francezii hihihi, pentru noi, latinii dintre slavi, zilele alea două de care ți-e dor în tot restul săptămânii. Așadar, am început de săptămâna asta facultatea cu doi pitici: Dragoș la grupa Curioșilor, grădiniță grupa mijlocie și Felicia la creșă, grupa 2, adică grupa mijlocie. Am mai scris frustrarea mea de a nu fi în țară în primele zile când pitica mare începe creșa, dar asta este, pământul se învârte, cam la fel. De luni până joi, Feli, Dragoș, Mami și Bunicul au fost în echipă la eveniment și totul a decurs bine, după cum vă povestea Mami aici.

Vineri am fost și eu acasă și am avut ocazia, plăcerea, privilegiul chiar, să merg cu toți școlăreii mei de dimineață. Bineînțeles că a fost și prima zi când Feli a plâns că nu mai vrea la grădi. Mă simțeam cam ciudat, dar m-am lăsat convins că este datorită faptului că i-a plăcut mai mult doar în primele zile și când a văzut că trebuie să meargă chiar zilnic a început să facă nazuri. Sper ca săptămâna viitoare să fie bine din nou, fără plânsete. Planetele s-au aliniat într-o dungă umbrită de niște lucruri, dar cu lumină pe faptul că voi putea să merg cu piticii la grădi în fiecare zi, cel puțin în perioada imediat următoare.

Astăzi (sâmbătă) am fost la prânz la Maia, unde garsoniera mică dar cochetă a fost cucerită aproape instantaneu de mini-cotropitorii Trîmbițași, care și-au etalat care mai de care schițele pentru impresionarea audienței.

Drăgoșel, cel mai de-al casei, s-a dezbrăcat în chiloței, că deh, zice el vreau să mă relaxez:

Felicia pofticioasa a început să sape repede prin bucătărie după ceva bun. Eu tot cred că ea nu se trage din maimuță, se trage din pelican, că bagă orice în gușulița aia simpatică:

Ilincuța s-a desfășurat prin etalarea înclinație sale asupra decorațiunilor interioare, insistând pe tema ninge iar, ninge iar, șervețele peste tot:

După faptă și răsplată, bomboane, x, ca să nu zic y, că la Maia se mai pierd din reguli:

Bucurie pentru toți și la fel cum încape laptele condensat în dozele alea mici, la fel de densă a fost și fericirea în vizită la Maia, cu mini-scafandrul șef patrulând prin toată casa:

Și uite așa, amintirile se-aștern, și noi îmbătrânim fericiți cu folos.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Pentru mine nu exista bucurie mai mare decat sa va vad pe toti cinci in cei 45 mp ai mei, de aceea cred ar trebui sa decretam, ca acest lucru sa se intimple macar o data pe luna. Ce ziceti ar fi prea greu pentru voi??????

  2. Acum e mai uşor să evităm decretele că vei veni cel puţin săptămânal la noi să stai cu Ilincuţa cât face Mami noua şcoală, nu? 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *