Desenăm, ne jucăm și biciclăm

Cum energie vie nu au doar ăia de la Rompetrol, ci de fapt au folosit un slogan clar aplicabil copiilor, trebuie să menținem consumul de energie la un nivel ridicat, altfel avem probleme cu dormitul, cu mâncatul și alte alea. Deci, citând niște iluștrii foști contemporani,  ceee aveeeem nooooi aiiiici?

În primul rând avem partea cu desenatul, pe o tăblă de la Ikea, pe care pot desena și cu cretă, dar poți lua și un sul de hârtie pe care pot desena și colora cu niște carioci. Nu cred că a costat mai mult de vreo sută de lei, dar te poate scoate din încurcătură în zilele ploiase când trebuie să stai în casă cu piticii, ei vor să se joace, iar tu parcă doar ai sta pe canapea.

A doua parte este o încercare de a surprinde jocul lor cu mingea, o încercare nereușită, pentru că, evident, când am început să-i filmez nu s-au mai jucat așa frumos cum o făceau înainte.

A treia parte este biciclitul 🙂 Drăgoșel a primit bicicleta asta mai mare de ziua lui, Feli tot atunci, pentru că am zis să apuce și ea vara pe bicicleta și ne-am repezit într-o seară în spatele blocului la joacă. La prima ieșire, după cum se poate observa, Feli nu dădea deloc din pedale, iar Drăgoșel mergea așa într-o rână cum se spune, sprijinindu-se pe roțile laterale ajutătoare. Când a văzut el că merge cam greu treaba, a luat bicicleta Feliciei.

După experimentul ăsta nu prea reușit, am lăsat roțile ajutătoare mai jos, am ridicat șaua și cum poți vedea în a doua înregistrare, lucrurile au decurs mult mai bine pentru Drăgoșel. Am ridicat puțin și șaua Feliciei, dar la ea încă mai lucrăm la partea cu pedalatul, care încă nu prea funcționează, probabil puțin și din șmecherie, că-i place să fie împinsă, sau trasă, ca să nu-și obosească ea piciorușele alea dolofane. Oricum, progresăm, biciclăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.