Paştem fericiţi

Conform tradiției, mami și tati ciocnesc primele ouă de Paște. În tinerețile noastre mergeam și noi la Înviere, acum, regulile le face altcineva, care vrea să se culce mai devreme. De fapt, nici nu cred că vrea, dar trebuie să se culce mai devreme. Mami a înroşit ouă în Joia Mare şi a făcut o pască bună (d-aia fără blat, doar cu brânză şi smântână). Nici nu le terminase  bine că a dat iama mini-hoţomaul în ele, dovada mai jos.

Azi ne-am trezit şi cu bebe pe scăunelul lui la masă ne-am ales fiecare câte un ou ca să ciocnim: Dragoş unul veve, mami unul papaiu şi tati unul şoşu (mai conservator cu tradiţiile). Şi mami îi explică lui bebe:

– Dragoş, hai să ciocnim ouşorul de Paşte! Şi Dragoş zdrang cu oul de măsuţă. Hihihiihi eu mă crăcănez de râs. Mami reia explicaţia:

– Dragoşel, nu aşa mami, uite, trebuie să iei ouşorul şi să îl ciocneşti cu altul. Uite, îţi întoarce mami ouşorul cu partea cealaltă ca să poţi ciocni. Şi Dragos zdrang din nou cu oul de măsuţă. Hihihihihi

Aici am făcut o pauză cam mare de la unşpe dimineaţa la unşpe seara că s-a supărat Ralucuţa că de când mă trezesc iau calculatorul în braţe. Ce să zic, în cazul ăsta a cam avut dreptate. Acum ei dorm amândoi. La prânz am fost la bubuia şi bibiu, unde ne-am întâlnit cu maia, Titi şi Titia. Am petrecut ca după post, din belşug.

Hristos a înviat!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *