Terapie pentru părinți

Dacă te așteptai să fie ceva tratament pentru părinți, e cam târziu pentru tine, probabil deja ai un copil, sau mai mulți, iar tratament nu există. O să mai dispară simptomele cam când ți-o fi lumea mai bună, când o să plece de acasă pe la facultate, sau mai știu eu unde.

Oricum, până atunci, despre alt tip de terapie vroiam să-ți spun și datorat altor cauze. Am avut, sau mai bine zis am, o perioadă puțin mai tulbure, la servici și în familie, așa că gândurile se strâng multe, multe și devin greu de controlat. Ghici cine m-a ajutat cu o terapie deosebită? De fapt m-au, pentru că este vorba de Drăgoșel și Felicia. Ei bine, terapia este simplă: cântece pentru copii, date la volum mare, de preferat în mașină, unde trebuie să și cânți cu vocea la maxim versurile poznașe și fără multe pretenții. Probabil că ar merge și cu altfel de muzică și în alt loc, dar îți spun că această combinație mie mi-a făcut minuni, pur și simplu eliberându-mă de stres. Ca să nu-ți zic și de bucuria din spate, de pe rândul doi, unde piticii râd și cântă și ei, care cum poate, până la finalul melodiilor unde toată lumea aplaudă și râde. Bine, aplaudatul mai ușor când conduci, să nu faci ca Alinuța în bancul ăla cu uite mamă, fără mââiniii.

 Hai la tratament…

Căutând în urmă articole despre stres, am găsit dincolo, în pauzamea, câte ceva: neurolaveta și cum să scapi de stres? Nu știu ție, și sincer nici nu prea îmi pasă, dar mie mi-a făcut plăcere să le recitesc, chiar dacă nu merg toate linkurile externe și nici n-am răbdare să le mai repar acum.

PS: pentru cei care nu știu bancul amintit… Alinuța primește o bicicletă de la mă-sa și face niște ture. La un moment dat trece cu viteză prin fața ei și zice uiiiitee maaamiii, fără mâââiiiiini. Apoi se întoarce și zice uite maaamii fffffărăă diiinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.