Excursie, nu excursie

Din meandrele concretului părintesc-patern, ca să zic așa:

– Viau sii euuu în escusiee!

– Da, mergem și noi, ți-am mai spus, Mami merge cu Drăgoșel cu colegii de la grădi la București, iar noi plecăm cu Buni la țară.

– Daa, viiau la țaallăăă. Ăăă, nu, viaau în escusiieee, ueee!

– Bine atunci, mergem în excursie. La țară.

– Nuu, nuuu ueeee, nu viaaau în escusiiiee!

– Bine, nu mai mergem în excursie.

– Viau la țalăăă!

– Bine, mergem la țară.

– Uuuulaaaaa!


În weekendul ăsta, adică mai precis ieri (sâmbătă), Drăgoșel cu Mami au fost plecați într-o excursie la zoo Băneasa, prin centrul vechi în București și în Herăstrău, unde ar fi vrut să se plimbe cu vaporașul, dar vaporașul p…auză. Ca să nu stea acasă tliste micile prințese, m-am gândit să dăm și noi o fugă până la țară, să se mai joace puțin și ele prin iarbă, că să nu rămână doar cu juliturile de bitum și beton și să mai punem puțin verde în genunchii pantalonilor și pământ sub unghiuțe.

De dimineață s-au îmbrățișat cu toții și apoi am plecat pe echipe, fiecare în excursia lui. Fetele au fost foarte cumințele, s-au jucat frumos cu căluțul din dotare și leagănul pe care l-am atârnat pe grinda de pe prispă și timpul a zburat, la întoarcere fetele adormind în mașină, în pofida planului meu cincinal că venim acasă, să mânâncăm și apoi se se culce. Dacă tot au adormit în mașină, ca să nu le stric somnul, am mai făcut eu și o mare turnă de Ploiești, ca măcar o oră să apuce de odihnă, altfel, parcă au senzori și când ajungem în parcare se trezesc, iar mai târziu în casă nici nu se mai pune problema să adoarmă.

Am ajuns înapoi acasă, am mâncat, le-am mai testat eu cu un pus la somn în pătuțuri, dar n-am avut nicio șansă, așa că ne-am apucat să facem puțină ordine prin casă, aspirat, o mână de lavabilă, d-astea d-ale casei. Mami și cu Drăgoșel s-au întors mai târziu, cam cocoșați de plimbări și alergături și seara am petrecut-o împreună, după ce am mers și noi la cumpărături, ca astăzi să poată Mami găti pentru săptămâna ce urmează. Feli și Dragoș vor merge și la o petrecere astăzi mai pe seară, că deh, ei sunt majori și uite așa, a mai trecut încă o săptămână.

One thought on “Excursie, nu excursie

  1. Bravo taticule ca promovezi ideea egalitatii dintre femei si barbati, astfel incit ai dus fetitele la aer curat si iarba verde.Felicitari!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.