Mică, mică, dar ridică

Dragoș e băiat mare și mânâncă singur de mai multă vreme, dar Felicia face niște lucruri de care ne minunăm tot timpul. Vrea să mânânce singură cu furculița ei, chiar dacă îi este greu să țină și să ducă furculița la guriță, e foarte ambițioasă și totuși nu are nici măcar un an și două luni.

I-am spus azi să ducă o hârtiuță la gunoi. Eram în sufragerie și pur și simplu a luat-o de jos, s-a ridicat, și cu mersul ei de scafandru amețit, s-a dus frumos la bucătărie, unde a aruncat-o la gunoi. Știe care este năsucul, urechiușa, părul, chiar dacă nu le nimerește ea tot timpul. Își dă drumul la muzică și apoi dansează,  ia telefonul lui mami îl pune la ureche și zie aaaooo, sau așa îmi place mie să aud, îmi aduce cablul de la încărcătorul laptopului când mă vede că scriu fără el. Chiar acum încearcă să-l și bage, doar că nu știe unde e mufa, oricum, e concentrată rău.

Deci: și frumoasă și deșteaptă și cuminte. Ceva îmi spune că nu e bine… 🙂

One thought on “Mică, mică, dar ridică

  1. Nu te speria, cel putin nu inca. Din proprie experienta de mamica de fetita, iti pot spune ca aceleasi sentimente le-am trait si eu neavand de ce sa ma vait pana la vreo 2 ani jumate spre trei :). Aveam probleme pentru ca nu intelegem si chiar ii judecam in gand pe parintii care se mai vaitau de copilasii neastamparati cand eu credeam si inca mai cred 🙂 ca toti sunt ca si fetita mea: cuminti, mancaciosi, ascultatori (ca frumosi, iubitori si mici minuni sunt oricum). Cum pot eu sa ma vait de fetita mea cand ea statea linistita in patut chiar dc nu mai putea sa doarma atenta sa nu faca zgomot si sa ne trezeasca? Sau cand mangaind-o langa patutul ei inainte sa adoarma, imi lua manuta si mi-o pupa? La curatenie si acum arunca la cos ce nu mai e bun inclusiv ceasul lui mami altminteri destul de scump caruia i-a rupt bratara (greseala mea ca i l-am dat) si l-a aruncat tacticoasa la cos ca ” nu mai e buna”. Lucrurile s-au mai schimbat aprope de 3 anisori adica ii place sa spuna NU cu toata forta chiar dc nu crede mereu in asta si apoi rade sau spune clar ca “ata nu-mi pace” pentru ca stie acum sa-si exprime dorintele devenind mai selectiva cu mancarica, hainute, jucarii si cand insistam cu ceva trebuie sa aducem argumente realiste si explicatii nu pentru ca doar merita dar eu cred ca asa si este bine ca copilul sa (ne) inteleaga. Ma bucur ca aveti doua fetite care sa va rasplatesaca din plin dorintele si asteptarile pe care Dragos baietel fiind mai greu sau stangaci le poate implini:).

Leave a Reply

Your email address will not be published.