Pregătiri de Crăciun 2012

Eeeeh şi vine Crăciunul deja, de fapt astăzi (23 Decembrie 2012), Ilincuţa face un an şi două luni hihihi pinguinul nostru mic şi crăcănat se face din ce în ce mai mare.

După o ultimă călătorie de servici, nu lipsită de peripeţii, pentru că în Viena am aflat că zborul spre Skopje a fost anulat din cauza condiţiilor meteo, am intrat în vacanţă. Din nou, ceea ce pare ceva foarte interesant, adică o seară în Viena, petrecută la un hotel plătit de linia aeriană, chiar aprope de centrul oraşului, unde m-am întâlnit cu alţi doi colegi şi ei blocaţi datorită condiţiilor meteo, în realitate nu este chiar aşa…mai ales că fusesem la Viena împreună cu Ralucuţa acum ceva vreme şi  oraşul n-a mai avut nicio şansă să mă impresioneze. Mă rog, mai bine decât pe undeva prin Bangladesh şi chiar mult mai bine decât vreo noapte prin aeroportul din Samara (Rusia), pe unde am trecut destul de des anul ăsta. Cu toate că am avut cazare, masă şi o trusă mică de călătorie din partea Star Alliance pentru inconvenientele create, ziua pierdută în tranzit mi-a cam zdrelit zenul planului pe care mi-l făcusem pentru ultima săptămână de muncă, dar asta este, se putea şi mai rău.

Catedrala lui Ştefănel cum îi ziceam noi la plimbăricile prin centrul oraşului, de data asta era cu capul în nori, mai bine zis în ceaţă:

IMG_1683

Pacheţelul de la Star Alliance de stat peste noapte, mai avea şi un tricou alb şi cam tot ce-ţi trebuie într-o dimineaţă la un hotel departe de casă.

IMG_1688Eii, dar toate astea au trecut, am venit acasă şi am început pregătirile pentru Crăciun, am făcut pomişorul şi ne-am pus beculeţele prin toată casa, Mami având grijă să mai cumpere nişte instalaţii pentru fiecare cameră în parte. Pomişorul a ieşit foarte frumuşel, am renunţat la varianta cu două culori şi sincer îmi place mult mai mult aşa împopoţonat ca un brad de crăciu 🙂

IMG_1669

Aranjatul brăduţului (ai aici şi povestirea făcută de Mami) a mers conform planului, până la momentul când Felia găsit într-o cutie o bucată mare de polistiren, iar de aici a fost doar un pas mic până la ninsoarea din casă pentru care s-a bucurat nespus aspiratorul nostru dolofan. Fimuleţul nostru este chiar aici:

Eu am făcut cârnăciorii cu Maia, subţirei şi lungi, grăsuţi şi scunzi ca Tati, grăsuţi şi foarte scunzi ca Ilincuţa, iuţi pentru Tati şi normali pentru pitici, îi lăsăm puţin pe balcon la rece să se usuce şi-i băgăm la pinguini în congelator, că am făcut câteva kilograme bune. Piticii deja i-au încercat aseară şi ce să zic, miroseau cam bine…

c1

c2

c3

 Mami a făcut cozonacii cu piticii printre picioare, cu nucă şi cacao, cu rahat şi stafide şi speciaaal pentru mine cu mac-mac-mac:

c5

cc4

Dimineaţă am fost cu piticii la împărtăşit, Mami şi-a făcut sportul cu Feli pe lângă ea şi vacanţa a început foarte frumoooos.

5 thoughts on “Pregătiri de Crăciun 2012

 1. Sunt ff fericita ca copiii mei au in casa o atmofera atat de calda, plina de voie buna, uitandu-ma pe filmulet si pe poze parca simt miroul de cozonac si carnaciori., -miroase a CRACIUN.
  SA va dea Bunul Dumnezeu multa-multa sanatate, bucurii, rabdare si belsug, copilasii sa creasca mari, sa fie sanatosi, voiosi,destepti si norocosi!!!!!
  Cu toata dragostea Maia

 2. Mulţumim, aşa este. Bineînţeles că filmarea este puţin versiune demo, că am avut o grămadă de ţipete şi plânsete înainte şi după, dar astea nu schimbă cu nimic fericirea din casă 🙂

 3. Ce dezastru era la voi in sufragerie :)), dar se merita pe deplin pentru fericirea de pe chipurile copiilor vostri. 🙂
  Sunteti o familie minunata! Sa ramaneti asa pana la adanci batraneti.
  Sarbatori fericite, dragilor! :-*

 4. Mulţumim Paula 🙂 Îţi ia cinci minute să aspiri după o petrecere din asta, dar îţi dă cinci tone de fericire. O să vezi în curând 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.