Fericirea din neon

Cum vă mai ziceam eu şi alte dăţi, cam sunt plecat de acasă, ceea ce face lucrurile alea mici de mentenanţă, nişte operaţiuni complexe în toată regula. Acum vreo săptămână ni s-a stricat lumina din baie, nimic anormal de altfel. Bineînţeles că aveam un neon de rezervă, dar nu prea a ajutat, că tot n-a funcţionat. După câteva zile, am ajuns la cumpărături şi am mai cumpărat unul, corpul de iluminat fiind cu două tuburi de neon. Surpriză, tot n-a funcţionat, deci un lucru mic a deviat în ceva mai complicat. Dacă la contextul ăsta mai adăugăm ingredientele de mai jos, treaba se complică şi mai tare:

  1. corpul de iluminat este montat pe o structură de rigips, făcută la baie de meşterii Manole care ne-au lurat în apartament, cu o rezistenţă foarte firavă din punctul meu de vedere;
  2. fixarea lămpii a fost destul de dificilă, chiar şi pentru un electrician respectabil, cu experienţă relevantă;
  3. singura şansă să pun un nou corp de iluminat era să se potrivească exact găurile de prindere cu cele din perete, şi locul prin care să intre firele alea tari din aluminiu să fie exact unde trebuie…
Asta a fost partea naşpa, partea frumoasă acum începe. Ieri dimineaţă (sâmbătă), am luat-o pe Felicia şi am plecat să căutăm un corp de neon, care să corespundă criteriilor de mai sus. Şi am fost prima dată la Bricostore, de unde mi se părea mie că l-am cumpărat p-ăla vechi, dar n-am găsit. Feli a zis fericită la ieşire atuu, aşa că am mers apoi la Baumax, dar din nou nimic şi ea atuu, deci am mers la Praktiker, tot pauză şi la final am ajuns la Obi van Kenobi sau cum s-o scrie, de unde am luat şi noi ce-am apucat, că înapoi am zis că nu mai merg.
Apoi am venit acasă, unde am avut plăcerea să consatat că găurile de prindere nu se potriveau, firele din perete, bineînţeles foarte scurte, ieşeau fix unde venea un transformator din ăla care alimentează tubul de neon şi am mai văzut şi ce naşparliu era corpul de iluminat. Dar încet, încet, cu o bormaşină, nişte şurubelniţe, un patent şi altele din trusa mea de scule de băieţel am rezolvat treaba şi am fost foarte mulţumit.
O fi el urât şi strâmb montat, dar o să-mi aducă aminte de acum înainte de o sâmbătă dimineaţă minunată, acasă.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *