Tuse și biluțe

Da, chiar, ce legătură ar putea exista între tuse și biluțe? Mai niciuna în general, dar astăzi, conexiunea a fost realizată. Drăgoșelul tot tușește de multă vreme, acum este adevărat că a și răcit a ț-șpea oară de când merge la grădi, dar totuși, tusea este o constantă de o grămadă de vreme, care pe nesimțite a devenit o normalitate și uite că, ieri îmi făceam procese de conștiință pe tema asta. M-a lămurit Ralucuța, ca de fiecare dată, că noi am fost la pediatră cam lunar în ultima jumătate de an, de fiecare dată l-a ascultat la plămâni, i-am spus că tușește, iar ea ne-a dat un tratament clasic cu Nurofen și expectorante. Acum, ce să zic, nici noi nu vrem să-i dăm antibiotice copilului doar așa de dragul industriei farmaceutice. Faptul că am fost atât de des la pediatru mă face să cred că nu suntem niște părinți iresponsabili, deși la constatarea că el tușește de atâta vreme, m-am cam enervat puțin pe mine că nu am insistat asupra rezolvării problemei din timp. Este adevărat că am mers cu el chiar rececent și la un doctor alergolog, deja gândindu-ne la un astm. Ne-am dus cu mașina și ne-am întors cu mașina. Asta a vrut să suplinească faza cu ne-am dus boi și ne-am întors vaci, că n-am primit nici măcar o rețetă. Am stat la discuții cu doctorița, am primit doar o chitanță pentru consultație, chestie pe care o apreciez și nici nu prea am mai întâlnit-o anterior, și am plecat. Ne-a zis să revenim cu o trimitere de la doctorul de familie. Sperăm noi că asta a fost ca să ne elibereze o rețetă redusă și nu doar ca să ne mai ia încă o dată bani pe o consultație, dar vom vedea.

Așa, deci am reușit să ne facem programare la o altă pediatră cunoscută în Ploiești unde ne-am prezentat cu mini-pacientul în dinți și cu stresul în vene. Consultul mai temeinic aș spune eu, cu verificat inclusiv urechi cu instrumentul ăla cu beculeț, verificat gât, inimă, plămâni, greutate etc. Concluziile clare au fost că acum are un episod de răceală destul de puternic (roșu în gât, o inflamație la urechiușă) pe care îl tratăm și după aceea vom vedea mai clar dacă sau nu putem discuta de vreun peisaj astmatic, exprimare plastică medicală pe care am deprins-o de la un fost coleg de liceu, acum doctor și el, care ne-a ajutat și cu sfaturi și cu o recomandare către pediatra de mai sus, fiindu-i rudă. Mulțumim Traian aka Ștefan.

Partea medicală, sper eu, este acum spre rezolvare și fără complicații prea mari. Cum mami i-a spus lui Drăgoșel de seara că, dacă este cuminte la doctor mergem la biluțe, nici n-am ieșit bine din cabinet, că piticania susura cu dinții rânjiți bii-luu-țeee. Partea cu să fie cuminte la doctor, am considerat-o bifată, că vorba aia, nu a demolat casa în care era cabinetul, în urma noastră nu a explodat nimic, iar reordonarea mobilierului și jucăriilor nu are cum să le ia mai mult de o săptămână, că am stat destul de puțin acolo. Am lăsat-o pe mami acasă, să preia ștafeta micuță numită Felicia Violeta de la buni și noi ne-am continuat drumul la Real (vezi minune descoperită recent in magazinul ăsta),  unde prima dată a trebuit să facem o tură cu mașinuța-cărucior și mai apoi am mers la locul de joacă.

Cam asta ar fi legătura dintre tuse și biluțe. Câteva concluzii, înainte să pun niște poze exemplificative ale timpului foarte plăcut petrecut azi împreună, când, să se noteze, am fost liber:

  1. chiar și dacă o tuse a copilului tău  nu înseamnă foarte mult la început, n-o lăsa să devină normalitate, ca mai apoi să-ți vină să-ți dai una în cap că nu ai făcut tot ce trebuia ca să o rezolvi. Valabil și pentru alte chestii, nu numai pentru tuse;
  2. dacă-i promiți ceva înainte să mergi la doctor, ține-te de cuvânt. Asta am învățat de la mama care mi-a cumpărat o colivie cu un sticlete când m-a dus la analize pe la 7 ani. Din nou, principiu valabil nu numai pentru vizita la doctor, aș spune eu;
  3. chiar dacă la început faci treaba dinainte puțin mai mult din obligație decât din dorință, că a fost o promisiune, ai cele mai mari șanse să se transforme totul într-o minunată experiență, adică timp petrecut cu copilul tău, făcându-l fericit cu ceva ce-i place. Și asta sigur te va face și pe tine fericit. Pe mine m-a făcut.

Deci, fugi cu copilul la doctor și apoi la joacă. Sănătate vă urez!

Join the Conversation

3 Comments

  1. Ce sunt curioasa eu sa stiu (tinand cont de celebra replica: nu vleau, nu vleau, nu vleau….f.n.) este: cum l-ai convins sa iasa de la bilute?

  2. Ma bucur nespus de mult ca ati luat masuri serioase legat de tusea lui Dragosel, deoarece cand a dormit pentru prima data la mine a tusit toata noaptea de mi-se rupea sufletul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *