Mucenici, măcinici

Ei bine da, iete așa le ziceam și încă zic eu: măcinici. Și da, știu că nu este corect. De fapt, cuvântul chiar există și înseamnă ceva (regionalism):

măcinícmăciníci, s.m. (reg.) om venit la moară să macine.

Adevărații mucenici sunt sărbătoriți zilele astea. Mami si-a suflecat mânecile, era să zic munecile, și s-a apucat de treabă. Binențeles că n-a durat mult până când și altcineva a fost foarte interesat de subiect, marele mic bucătar Dragoș. Cu toate că singurul loc din casă fără cocă este tavanul de pe balcon :), trebuie să recunosc că am văzut bucătăria într-o stare mult mai post-belică aproape de fiecare dată când am gătit eu…

Felicia a mormăit liniștită în sufragerie, exersând ceea ce face ea cel mai bine: băluțe. Specialitatea bucătarului: Balé à la Felice. Cu doar câteva luni de experiență, mini-bucătăreasa noastră pregătește cele mai fragede băluțe-drăguțe din câte s-au văzut vreodată.

Revenind la sărbătoarea de sezon, maestrul bucătar Drăgoșel s-a desfășurat în formă maximă, și tati abia așteaptă să guste din mucenicii la care a participat și el pentru prima oară.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *